Билетът за тролейбусните линии става 1 лев
Билетът за тролейбусните линии става 1 лев / DarikNews, архив

Цената на билета за тролейбусните линии в Стара Загора скача от 80 стотинки на 1 лев. Това решение бе прието на днешното заседание на местния Общински съвет с 34 гласа „За", 5 „Против" и 8 „Въздържал се". На старите цени старозагорци се возят от 2008 година. От 1 септември обаче, за да пътуваме по маршрута на тролеите в града ще плащаме с 0.20 лв. повече.

В подкрепа на искането за новата цена беше представена докладна разписка от управителя на общинското търговско дружество „Тролейбусни превози" ЕООД. Общинският съветник Тихомир Томов представи свои изчисления на база на подадените данни и обобщи, че цифрите не съответстват на истината. От своя страна управителят на дружеството инж. Димитър Авджиев обясни, че е допусната техническа грешка в докладната и данните не са за тримесечие, а за полугодие, откъдето идва и разминаването в сметките.

Беше решено още учащите редовно обучение, пенсионерите и хора с увреждания да ползват целогодишно картата за намаление в градския транспорт.

Още едно решение свързано с транспорта в града на правите улици беше взето днес. А именно да бъдат закрити няколко маршрутни разписания на автобусните линии. Преустановява се движението по направление Стара Загора - с. Полска могила с начален час 6:15 от спирката в селото. Тази линия се обслужва от автобус № 65 кв. „Железник" - с. Горно Ботево.

От Автогара Стара Загора няма да се движат автобусите за с. Змейово, съответно в 8:00, 12:30 и 15:00 часа. Промени има и в движението на автобусна линия № 9A, която ще се движи по маршрута на №9.