Безплатни шофьорски курсове за 2 абитуриентки
Безплатни шофьорски курсове за 2 абитуриентки / ПРЕС ТВ-Казанлък


Две абитуриентки от Казанлък спечелиха ваучери за безплатни шофьорски курсове , категория В, в обявената от обществения посредник на община Казанлък Гинка Щерева инициатива. Това са Мелиса Ахмед Бекяр, отличника с успех 5,90 от ПМГ „Никола Обрешков" в Казанлък и Мария Колева Гьобсалиева от ПГЛПТ в града.
Първоначално идеята на Щерева , любезно подкрепена от Учебен транспортен център „Интертурс" бе е един абитуриент, при определени критерии да спечели възможност безплатно да получи шофьорска любителска книжка.


С цел по-широко популяризиране и максимална обективност, общественият посредник потърси помощта на гражданите. Именно от тях трябваше да бъдат направени предложенията за абитуриент, който да получи този шанс. Предложенията трябваше да са за абитуриенти с отличен успех, навършили 18 години, от семейства с нисък социален статус или сираци, адресно регистрирани в общината.


Общо 6 предложения са направени до обществения посредник. Всички те са били за младежи, отговарящи на условията. Тъй като Мелиса и Мария са били с най- висок и сравнително идентичен успех в училище, фирмата-дарител и общественият посредник са взели справедливото решение: вместо един, два да са ваучерите за безплатния шофьорски курс.
Ваучерите на двете абитуриентки бяха връчени на кратка церемония.Двете момичета започват обучението си през юли.