Воден празник на общинския плувен басейн
Воден празник на общинския плувен басейн / netinfo
РЗИ:Качествата на водата в плувните басейни в областта отговарят на изискванията
В закрития плувен басейн в Стара Загора санитарният фаянс към подстъпите на излизане от водното съоръжение е с остри ръбове, е констатирано след порверка на РЗИ Стара Загора. Издадено е предписание за отстраняване на проблема.
 
Инспекторите са направили 52 проверки на плувните съоръжения в областта-42 плувни басейна (17 закрити и 25 открити). Към този момент няма констатирани нарушения.

Разпределението им по общини:
Стара Загора – 18 броя
Казанлък – 5 броя
Община Павел баня - 10 броя
Община Мъглиж – 4 броя
Община Чирпан – 3 броя
Община Раднево и Гълъбово – по 2 броя
 
Регионалната здравна инспекция в Стара Загора продължава да упражнява системен контрол по спазването на здравните изисквания във всички водни съоръжения на територията на областта, като регулярно се вземат проби за химичен и микробиологичен анализ, с които се отчитат качествата на водата.
 
Собственикът на водното съоръжение е задължен да следи и записва ежедневно данните за остатъчен хлор и pH на водата в басейна. Ако показателите надвишават определената норма, следват предписанията на инспекторите от здравната инспекция.
 
РЗИ съветва посетителите на басейна да спазват правилата за лична хигиена. Проверките на Здравната инспекция продължават. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook- https://www.facebook.com/darik.starazagora/