Берое удължава тестовете на двама играчи
Берое удължава тестовете на двама играчи / beroe.bg

Двамата играчи, които са на проби в Берое - Георги Каранейчев и Дамян Трифкович ще останат още няколко дни да се подготвят със старозагорския тим. Това обяви наставникът Петър Хубчев след първата контрола на тима от подготвителния етап.

Късно снощи Берое се наложи с 4:1 над Локомотив (Горна Оряховица, а три от новите попълнения на тима вкараха попадения в срещата. Георги Божилов се разписа в 24-ата минута за 1:0, Спас Делев в 55-ата за 3:1 и Венцислав Василев в 76-ата за 4:1.

Неофициален дебют за Берое направиха още Венелин Филипов, Божилов и Иван Коконов. В титулярния състав започна и каращият проби в отбора Георги Каранейчев. Дамян Трифкович обаче е с лека травма и не взе участие в мача.

"За съжаление, Трифкович получи удар, който според мен не е толкова опасен, но е доста болезнен - пресечен мускул. Уговорката ни с мениджъра му е първо той да остане и да изиграе този мач, а утре да вземем решение за него, но сега, след тази контузия, се разбрахме момчето да остане още три-четири дни при нас, за да вземе участие в следващата контрола и да вземем решение. Дотук сме доволни от старанието, поведението и отношението му към тренировките. Продължават и пробите на Георги Каранейчев, докато вземем някакво решение", обясни Хубчев.

Той допълни, че селекцията в тима продължава и ръководството все още води преговори с дефанзивен полузащитник и офанзивен халф.

„Тази седмица наблегнахме повече на беговите натоварвания в дълъг период, следващата ще бъде по-различна. До този момент футболистите се справят много добре и нямат оплаквания. Доволен съм от всички."

"Преди всичко ще наблегнем върху тактическите отигравания. Трябва да направим от тези футболисти един добър отбор и всеки да знае какво трябва да прави. Има много какво да се желае. С оглед на ранния етап и тежестта в краката, която имат момчетата, мисля, че желанието беше наред.

Ако трябва да бъда честен, днес мен ме интересуваше беговата работа. Това важи и за двата различни състава, които изиграха по полувреме. От желанието сме доволни, а всъщност това ни интересува. Най-важното е, че нямаме по-сериозни контузии.

Трябва да показваме още по-голямо желание и тактически елементи. Може би няма да стигне напълно времето, но ще се опитаме да отстраним, каквото можем за оставащата седмица."