Берое с първа победа от месец
Берое с първа победа от месец / beroe.bg

Берое записа първа победа от 29 август насам. След равенство срещу Лудогорец и две поредни загуби срещу Левски и Монтана, старозагорци се наложиха с 2:0 над Локомотив (Пловдив) в среща от 11-и кръг на А група.

Попаденията за Берое отбелязаха Спас Делев в 15-та минута и новото попълнение Исмаил Иса в 72-та минута. "Зелено-белите" удариха и две греди през първото полувреме чрез Спас Делев и Неманя Милисавлевич.

За Иса това е и първо попадение в шампионата с екипа на старозагорци. Нападателят бе привлечен в Берое в началото на септември, а с два негови гола тимът на Петър Хубчев отстрани Светкавица в турнира за Купата на България.

Локомотив (Пловдив) доигра мача в Стара Загора с 10 души след като Люик Дюфо бе изгонен още в 41-та минута. Той получи втори жълт картон и респективно червен заради удар в лицето на Георги Божилов.

С трите точки Берое се изкачи на четвърто място в класирането преди изиграването на срещите от 11-ия кръг. Локомотив (Пловдив) остава осми.

В следващия кръг Берое ще играе с Пирин (Благоевград). Двубоят обаче е след двуседмичната пауза заради мачовете на националния отбор.