Берое привлече Антон Огнянов
Берое привлече Антон Огнянов / beroe.bg

Юношата на Берое Антон Огнянов се завърна в старозагорския клуб след като прекрати контракта си с Левски. Огнянов вече подписа контракт с родния си тим като свободен агент. Освен екипите на Берое и Левски, той е носил тези на Нафтекс, Миньор (Раднево), Свиленград 1921, Любимец 2007.

След като подписа договора си, Огнянов взе участие в първата контрола на старозагорския състав от предсезонната подготовка.

Съперник в проверката бе Верея, а Берое спечели с 2:0. Попаденията бяха дело на Георги Костадинов и Жуниор Мапуко и бяха отбелязани в края на срещата. Участие в нея взе и другото сигурно ново попълнение на Берое - вратарят Илко Пиргов. От играчите на проби в двубоя участваха Владислав Габовс и Мариус Папшис.

"Доволен съм, но имаме още много работа. Футболистите се вложиха много ангажирано, въпреки умората. Подготовката е направена така, а и момчетата вече го знаят - първите 10 дни са възможно най-тежките като физическо натоварване за тях. За наша радост освен Венци Христов и Димо Бакалов нямаме други контузени, което също говори, че момчетата са работили в почивката", коментира след двубоя наставникът на Берое Петър Хубчев.

Той допълни, че част от играчите на проби ще останат, а други - не. Старши треньорът на Берое обаче не пожела да обяви имена.