Берое преговаря за още нови попълнения
Берое преговаря за още нови попълнения / beroe.bg

Ръководството на Берое води разговори със 7-8 футболисти за евентуалното им привличане в състава. Това призна наставникът на тима Петър Хубчев преди първата тренировка на „зелено-белите" за 2014 г. В заниманието участваха 22-ма играчи, сред тях и младите Илия Мунин, Николай Чипев и Самир Аясс, които подписаха договори още миналата година и дори водиха подготовка със състава.

„Преговаряме както с българи, така и с чужденци. Няма да споменавам имена, всичко е въпрос на разговори, най-вече заради положението, в което тези момчета се намират в отборите си. Не го крием, ние търсим футболисти, за които да не плащаме трансферна сума или т.нар. свободни агенти", разясни Петър Хубчев.

От първото занимание отсъстваше единствено Елио Мартинс, който се лекува в Португалия. Предстои да бъде изяснен казуса с Пламен Крумов, за когото от ЦСКА твърдят, че има подписан предварителен договор с тях.

„Ще разговарям с Крумов, но от това, което съм чул, той твърди, че няма такъв контракт. По принцип няма да търпим подобна ситуация, до колкото можем ще държим на честните взаимоотношения. Ще водим разговори и с Костадин Стоянов. Имаме официално предложение за Венци Христов, но то не ни удовлетворява. Чух, че имало такова и за Давид Каядо, но не съм запознат.

Възможно е да има напуснали, но както всички помнят миналата година трансфери се осъществяваха до последно. Вероятно така ще бъде и сега. Разбира се желанието на всеки един треньор е да бъдат уточнени възможно най-бързо футболистите, с които ще работи, но това е почти невъзможно в положението, в което се намираме".

Петър Хубчев потвърди, че тимът ще се готви в Стара Загора и Турция, като в България ще бъдат изиграни четири контроли, още три приятелски мача са уговорени за лагера в Турция. Имената на съперниците ще станат ясни до края на седмицата. Последната приятелска среща на Берое преди старта на пролетния полусезон ще е с ЦСКА в Стара Загора. Първият официален мач на „зелено-белите" е с Литекс на 22 февруари.

„Първата ни задача е да направим една здрава подготовка. Това е в основата на всичко. Подготвени ли сме добре физически, ще гоним целите си докрай. Затова ще се концентрираме върху това", допълни още Петър Хубчев.