Берое отлетя за Клайпеда
Берое отлетя за Клайпеда / beroe.bg

С група от 20 играчи замина днес за Литва старозагорския Берое. В четвъртък от 19,00 часа в град Клайпеда тимът на Петър Хубчев ще се изправи срещу местния Атлантас в среща от първия квалификационен кръг за влизане в Лига Европа.

В групата на тима попаднаха всички нови попълнения, включително и привлеченият вчера бразилец Том, който успешно бе картотекиран и ще бъде на разположение на наставника.

Извън състава на Берое останаха Самир Аясс и Антон Огнянов.

"Мисля, че за това кратко време, каквото можахме, направихме. Няма как толкова бързо да стане сработката между новите играчи. Още не съм наясно със състава", заяви Хубчев на аерогара "София".

Наставникът на старозагорския тим коментира и предстоящия съперник.

"Атлантас е типичен представител на скандинавския футбол. Много здрави физически хора, които разчитат повече на силов футбол, но не стоят лошо и тактически.

В мачовете, в които изиграха в Полша, стояха добре и тактически. Всеки резултат, който ни класира напред, е добър. Важно е да вкараме гол и да не допуснем. Важно е да продължим", допълни Хубчев.

"Ще гледаме днес по-обстойно противника. Мисля, че е един добър отбор. Имаме своите шансове да постигнем добър резултат. Отиваме да победим. Целта ни трябва да бъде да не допуснем гол", сподели капитанът на Берое Иво Иванов.

"Всички нови футболисти са опитни и добри футболисти. Вдигнахме класата на отбора. Надявам се бързо да се адаптират и да помогнат за по-силното представяне на отбора", анализира още защитникът на заминаване.

"В първия мач трябва да постигнем един резултат, който ще ни даде спокойствие за реванша. Трябва да търсим добър резултат", заяви последното ново попълнение на Берое бразилецът Том.

В Клайпеда Берое ще проведе две занимания, а официалната тренировка ще бъде точно 24 часа преди началото на срещата на същия стадион. Тази сутрин към Литва потегли и първата група фенове, които ще подкрепят тима.