Берое очаква нов нападател
Берое очаква нов нападател / beroe.bg, архив

Отборът на Берое може до дни да привлече още един нов играч в състава си. Това обяви наставникът Петър Хубчев след срещата с Лудогорец от 8-я кръг на А група. Двубоят, игран на стадион "Берое" завърши 0:0 като за равенството повече трябва да съжаляват домакините.

"Много сме близо. Мисля, че сме намерили човека, който да отговори на нашите финансови възможности и вижданията ни за такъв нападател, отборен играч. Надявам се, че ако всичко е наред, още от утре да имаме такъв човек тук. Ще ви помоля да не ме питате за имена, тъй като не всичко е както трябва, пък и аз не съм в течение с нещата", обясни Петър Хубчев.

Той изрази съжаление за изпуснатите две точки срещу Лудогорец, след като тимът му създаде куп голови положения, удари три греди, но не вкара нито един гол. Берое игра и през по-голяма част от времето с човек повече след като капитанът на Лудогорец Светослав Дяков получи червен картон още през първото полувреме.

"Съжалявам за това, че не успяхме да спечелимМисля, че ние трябва повече да съжаляваме, че не спечелихме този мач с оглед на положенията, които имахме не само второто полувреме, а и първото въобще. Това не е толкова важно за нас, но срещу такъв отбор да създадем толкова много положения, мисля, че добре си изиграхме мача. За съжаление не реализирахме.

Няколко са положенията, за които най-много съжалявам. Може би от психологическа гледна точка, щеше да бъде добре Стивън Петков да реализира положението си. Между другото той го изигра доста добре с главата си. Щеше да бъде много добре за това младо момче и самочувствието му", допълни Петър Хубчев.

Той не пожела да коментира въпроса за шансовете на Берое за шампионска титла.

"Познавам доста добре тези момчета и макар че много от тях се сменят, преминавайки през клуба, виждам, че те се раздават максимално докрай. Работят и тренират като истински професионалисти. Отношението на ръководството към футболистите също е много коректно. И те постъпват по същия начин въпреки проблемите през годините.

Аз ги познавам много добре като качества и не знам какво ви кара да ни поставят такава конкретна цел и като цяло във фаворитите.

Ако питате футболистите, те ще ви кажат едно и също: „Играем мач за мач". За мен миналата година имаше няколко поставени цели, които се променяха в зависимост от резултатите във всеки кръг.

За мен истинската цел бе тази, която си постави отборът, самите футболисти, а не ръководството. И тази година ще е така", обясни наставникът.