Берое бие в тракийското дерби, Танев бележи два
Берое бие в тракийското дерби, Танев бележи два / netinfo

Пред повече от 7000 зрители на стадиона под Аязмото Берое постигна втора поредна победа, след, като надделя над  Ботев Пд с 3:1 в мач от 21-вия кръг на А група. Две попадения за старозагорци отбеляза капитана Милчо Танев.

Срещата започна равностойно, като в първите минути нито един от двата отбора не създаде голови опасности. В 34-та минута, нападателя на Берое Влади Златинов се пребори са една топка в наказателното поле на Ботев и подаде към Атанас Апостолов, той от своя страна върна с пета към Костадин Видолов, който стреля, но кълбото рикушира в защитник на гостите, най близо до ситуацията бе Диан Генчев.Той стреля от 7/8 метра, но удара му бе париран от бранител на жълто-черните и топката излезе в корнер. Точно след изпълнението на този ъглов удар падна и първия гол за домакините.В тази 35 минута Видолов центрира и Милчо Танев с глава отклони кълбото в мрежата на Лилчо Арсов. Танев си изпроси и жълт картон, тъй, като свали фланелката си след отбелязването на гола.

Полувремето завърши при този резултат.Втората част започна в спокойно темпо, но след десет минути игра беройци се разписаха за втори път. При изпълнение на пряк свободен удар 55-та Костадин Видолов, чукна топката към Милчо Танев и капитана вкара второто си попадение със бомбен шут от близо 26/27 метра, пращайки топката в долния десен ъгъл на вратата.

Класическото 3:0 направи в 79-та минута току-що влезлият в игра руски полузащитник Александър Буклеев, с основен принос за третото попадение бе Владислав Златинов, при тази атака нападателят на Берое стреля отблизо, вратаря на пловдивчани Арсов изби, но кълбото попадна в Буклеев, който отбеляза от няколко метра на празна врата.

Минута преди гола Влади Златинов сътвори най красивия момент в мача, тогава Диан Генчев центрира от пряк свободен удар, Златинов пое с гърди топката в наказателното поле на Ботев и веднага стреля от задна ножица, кълбото, обаче “облиза“ напречната греда и излезе в аут.

Гостите върнаха едно попадение в самия край на мача. В 90-та минута стража на беройци Пламен Колев извърши нарушение в собствения си пеналт и Ботев получи правото да изпълни дузпа.Зад кълбото застана Георги Христов, който не сгреши оформяйки крайното 3:1 за Берое.

В продължението Красимир Кръстев от състава на пловдивчани получи директен червен картон за удар без топка.

След победата над Ботев Берое заема 11-то място в класирането с актив от 20 точки.

Преди началото на срещата привърженици на двата отбора се сбиха в центъра на Стара Загора. Ситуацията бе овладяна след намесата на близо 100 униформени, няколко линейки и патрулни коли.