Берое би Левски след 21 години суша
Берое би Левски след 21 години суша / beroe.bg

Берое спечели първа домакинска победа срещу Левски от 1992 година насам. В среща от 17-я кръг на А група старозагорският тим се наложи с 1:0 над „сините". Единственото попадение вкара националът Венци Христов в 30-та минута. Той се разписа от дузпа отсъдена за нарушение срещу самия него. Това е шестият гол за Христов от началото на сезона.

„Емоцията за всички, включително и за мен, е голяма. За разлика от предишния ни мач обаче, този нямаше много футболни достойнства. Борбата определено беше повече. На нас ни беше предварително ясно, че трудно ще надиграем Левски, така както го направихме с Локомотив (Пловдив). Но пък от друга страна точно тези битки са силата на нашия тим и днес го показахме за пореден път", коментира наставникът на Берое Петър Хубчев.

„Ние с момчетата знаем какви са нашите цели, ние не мислим в перспектива, нито какво ще стане през следващата седмица. Мислим мач за мач. Силата на Берое е в отборния дух, ние на това разчитаме, знаем си възможностите дори в моменти като този. Важното е да сме живи и здрави", пожела си Петър Хубчев.

Колегата му от Левски Тони Здравков бе категоричен, че поражението не е крачка назад.

„Допуснахме една-единствена грешка в защита. Изключвам последните 6-7 минути, когато всички отидохме напред и те имаха шансове за контраатаки. При техния гол загубихме топката в нашата половина и така се стигна до дузпата. В атака пропиляхме ситуации и не успяхме да отбележим гол. Това не стигна нито за точка, нито за три", анализира наставникът на гостите.