Берое 07 се справи с шампиона Нефтохимик 2010
Берое 07 се справи с шампиона Нефтохимик 2010 / DarikNews, архив

"Берое 07" победи шампиона "Нефтохимик 2010" със 77:71 точки в мач от 22-рия кръг на Националната баскетболна лига при жените.

Така старозагорският тим запази реални шансовете си да се бори за третото място в редовния сезон на елитната група. В Общинската спортна зала под Аязмото момичетата на Дарин Великов играха с повече хъс от съперника си и заслужено стигнаха до ценния успех.

Бургазлийки дръпнаха с 12 точки още в първата част, но в средата на втората беройки обърнаха нещата в своя полза и до края на мача не изпуснаха инициативата. На полувремето "зелено-белите" имаха аванс от 37:34.

През третата четвърт разликата продължи да расте и стигна 16 точки в полза на старозагорския отбор. Възпитаничките на Петко Маринов съкратиха изоставането си до 3 точки малко преди финалната сирена, но домакините не се поддадоха на напрежението и уверено съхраниха преднината си.

Зоя Станоева вкара 22 точки за "Берое 07", а 18 реализира Ралица Нанева. По 14 добавиха Албена Бачкова и Златина Калоферова, която хвана и 11 борби за поредния си "дабъл-дабъл". За гостенките от Бургас най-полезна беше Мария Цанкова с 15 точки и 7 борби.

На 29 февруари, сряда, в НБЛ предстои нов кръг. Беройки ще гостуват в София на "Левски", а "Нефтохимик" ще приеме другия столичен тим "Славия".