Баскетболният Берое с тест в Пловдив
Баскетболният Берое с тест в Пловдив / www.beroebasket.com

След като практически си осигуриха първото място в държавното първенство А група мъже, баскетболистите на Берое ще гостуват тази неделя на Академик Пловдив, в най-интересния мач от шампионата през пролетния полусезон. Зелено-белите от Стара Загора нямат загуба до момента и се надяват победната им серия да продължи. Пловдичани пък от своя страна се движат на второ място и са в серия от седем поредни победи, информират от сайта beroebasket.com.

Старши треньорът на Берое Георги Младенов коментира настроенията в лагера на старозагорци преди дербито: „Много уважаваме отбора на Академик и разбирам тяхното приповдигнато настроение в момента. За тях, както за всички други отбори, е голямо предизвикателство да ни нанесат първо поражение. Ние сме наясно и се сблъскваме с това всяка седмица. За нашият тим това е обикновен мач. Преди началото на сезона си поставихме за цел да спечелим групата и го направихме няколко кръга преди края. Сега на дневен ред е Купата на БФБ, а после и обезпечаване участието ни в НБЛ. Играем малко завързани мачове през сезона и по принцип имам желание да видя моя отбор поставен под напрежение. За да имаш шампионски манталитет ти трябват имения, мъжественост и самочувствие. Моите момчета притежават тези качества и аз твърдо им вярвам. Абсолютно съм убеден, че сме подготвени за по-тежки мачове във всяко едно отношение. Искаме да се отблагодарим на всички хора които ни подкрепят. Отиваме в Пловдив за поредната победа."

Дерби срещата ще се проведе в неделя от 17.30 часа в зала Академик и на нея се очаква солидно присъствие на старозагорски фенове.