Баскетболистите от „Берое с драматична победа в Мароко
Баскетболистите от „Берое с драматична победа в Мароко / netinfo

БК Берое направи своя победен дебют в първи мач на международна сцена в мароканския град Ал Хосейма. Старозагорци се наложиха с 62 на 60 над вицешампиона на Катар Ал Саад в изключително драматичен мач. Заралии стартираха плахо и дълго време бяха догонващи в резултата срещу съставения основно от американски баскетболисти противников отбор. Чак в средата на третата част момчетата на Георги Младенов успяха да влезнат в час и до края на мача стопиха пасива от 15 точки.

След срещата треньорът на Берое сподели: „ Много съм доволен от победата, въпреки че може още много да се желае от играта ни. Докато влезем в ритъм изкарахме труден период, в който догонвахме, но после всичко си дойде на мястото. Много ни липсва Планимир Дафинов, който се възстановява след операция. Не искам да отлича никой от момчетата - победата е за всички, включително за Стара Загора и ръководството на отбора. Днес ни чака много труден мач срещу домакините, който загубиха първата си среща. Какво да кажа, като видях вчера как се свири тук, просто нашите съдии са цветета, но който ме познава знае, че ще се борим с нокти и зъби докрай."

Турнира беше открит ден по-рано с церемония, на която присъстваха областният управител на региона, кметът на града, депутати и представители на региона на Южно Мароко. На терена в следващите три дни ще застанат четири африкански и два европейски отбора. В първите срещи от турнира отборът на Ал Саад от Катар победи местния Ал Хосейма, а ОКК - Белград надигра отбора на Африкана от Тунис.

Днес в 21.00 ч. българско време Берое среща втория си съперник в турнира, състезателите от Ал Хосейма.