Балабанов осъди Боричев за клевета
Балабанов осъди Боричев за клевета / DarikNews.bg

Старозагорският районен съд е признал за виновен Борис Боричев по делото за клевета, образувано по тъжба на бившия зам.-кмет на Община Стара Загора Велизар Балабанов.

Съветникът от вече приключилия мандата си Общински съвет на Стара Загора е осъден да заплати глоба от 8000 лв. на Балабанов, както и разноските по делото.

Балабанов осъди Боричев за клевета
netinfo

Велизар Балабанов поиска обезщетение от 10 000 лв. заради причинените му морални вреди. Според тъжбата на бившия зам.- кмет клеветите били изречени от Борис Боричев по време на заседание на

Постоянната комисия по спорт в Общинския съвет през февруари тази година. Пред колегите си Боричев бил заявил, че Балабанов не изпълнява служебните си задължения, ако гражданите не носят в джоба си по 10 000 лв., и че бил уредил правото на брат си да строи сграда върху зелена площ в Стара Загора.

Пред Дарик Борис Боричев заяви, че не се чувства виновен и че смята да обжалва делото. Той припомни, че е поискал отвод на съда, тъй като бившата съпруга на тъжителя е съдия в Стара Загора. Боричев изрази надежда, че поне второинстанционното дело няма да се гледа под липите за по-голяма обективност.

„Винаги съм вярвал в българското правосъдие и съм много щастлив, че една институция, която е призвана да търси и намира истината, се произнесе в моя полза. Защото това е най-важното - моето морално удовлетворение", заяви по повод присъдата Велизар Балабанов.

По време на заседанията по делото бяха разпитани представители на политически партии, на местния парламент и на общинската администрация.