Светлина и надежда
Светлина и надежда / netinfo
Няколко инициативи на ДГ“Светлина“ са включени в програмата на Третата национална седмица на четенето 2017, на която Стара Загора ще бъде домакин до 15 декември.

Днес от 10.30 часа в „Светлина“ ще има специално занятие, наречено „Из златното букварче на баба“ – децата, заедно с  бабите от „Баболандия“ ще приготвят автентична коледна трапеза край огнището, където разказват приказки. В програмата на седмицата за същия ден е включена и драматизацията „Който не работи, не трябва да яде“.

На 13 декември от 15 часа в салона на „Светлина“ ще бъде представен „Сказание за тримата братя – Барсил, Булгар и Хазар“ – пърформанс, част от историческа фентъзи- трилогия ,с участие на школата „Багатур“ с ръководител Райчо Гънчев .

Децата от „Светлина“ ще участват на 15 декември от 10,30 ч. в Кукления театър в официалното Закриване на националната седмица и представяне на резултатите от реализираните дейности в Държавен куклен театър – Стара Загора. Те ще бъдат облечени като приказни герои и ще имат интересна игра с публиката и гостите.