Автобус за деца с увреждания
Автобус за деца с увреждания / netinfo
Близо 40 деца от домовете в село Петрово и село Сладък кладенец посещават училище и детска градина в Стара Загора, благодарение на осигурения автобус от Сдружение “Самаряни” и Община Стара Загора.

Инициативата за закупуването е част от проект “От институцията към общността” по програма ФАР “Деинституализация посредством предоставяне на социални услуги в общността за рискови групи”. Проектът се изпълнява от “Самаряни”, в партньорство с Община Стара Загора и е на стойност близо 95 хиляди евро.

Освен обучения по интеграция на децата в обществото и алтернативни услуги, служителите от двата дома също участват в проведените курсове.

“Необходимо е да се ангажират доброволци, които да се грижат за тези деца, защото те наистина са специални. Нашата цел е да накараме все повече хора бъдат социално отговорни съпричастни с проекта”, каза доктор Антония Тодорова от Общината.

В двата старозагорски дома са натанени близо 165 деца от цялата страна. “От тях едва 37 са от Община Стара Загора, а 53 - от Областта", съобщи координаторът по проекта Диана Димова.