Атлети с добри резултати на възстановения „Самарско знаме”
Атлети с добри резултати на възстановения „Самарско знаме” / община Стара Загора

Серия от добри резултати и отлична форма на лекоатлетите видяха зрителите на възстановения турнир „Самарско знаме". Надпреварата се проведе на стадион „Берое" в Стара Загора след 21 г. прекъсване.

За Атлет №1 на турнира бе избран гюлетласкачът Георги Иванов. Той зае първото място в своята дисциплина с 20,86 м. Това е второто му най-добро постижение през сезона, първото е 20,91 м. Той получи премия от 2000 лева от наградния фонд.

Атлетка №1 стана друга националка - Ваня Стамболова. На 800 метра тя завърши първа за 2:00.94 мин. Това е неин личен резултат. Тя получи премия от 1500 лева.

Премии от общия награден фонд от 8 000 лева имаше и за Румен Димитров (троен скок), Инна Ефтимова (100 м жени), Самюел Франсис (100 м мъже), Виктор Нинов (скок височина), Андриана Бънова (троен скок), Митко Ценов (1500 м), Тамара Маркович (400 м), Красимир Брайков (200 м).

Подобрени бяха и няколко от най-добрите резултати на турнира. Първи това направи Самюел Франсис на 100 м при мъжете. След това същото се случи с рекорда на 800 м при жените, подобрен от Ваня Стамболова, на 1500 м при мъжете от Митко Ценов, на скок дължина от Даниел Добрев, на троен скок при жените от Андриана Бънова, в същата дисциплина при мъжете от Румен Димитров, в скока на височина от Виктор Нинов, в тласкането на гюле от Георги Иванов и в същата дисциплина при дамите от Радослава Мавродиева.