Атака:  Не на турските новини. Да!  На ден -памет за геноцида
Атака: Не на турските новини. Да! На ден -памет за геноцида / netinfo

 

Да спрат новините на турски език, излъчвани по БНТ, това проекто решение са депозирали в  Правната парламентарна комисия   депутатите на партия Атака. Това съобщи в Казанлък народният представител от партията, избран от Старозагорски регион Петър Хлебаров.

За внесеното проекторешение Хлебаров се мотивира така:  по Турската национална телевизия не излъчват новини на български език. 

В правната комисия Хлебаров и колегите му внесли и друго предложение, част от поетите предизборни обещания на депутатите от Атака.

Предложението е за обявяване на 17-ти май за ден , в който официално да  се чества паметта на убитите по време на 500 годишното робство на Османската империя. Хлебаров заяви, че нямал информация как тези предложения се приемат от колегите му, но със сигурност поведението на управляващата партия ГЕРБ по отношение на тях щяло да е своеобразен тест за  управляващите и дадената безрезервна подкрепа за тях от Атака. 

В Казанлък Хлебаров заяви,  че до момента партията няма официално становище по въпроса относно евентуална кандидатура за кмет на София в предстоящите там местни избори, нито позиция дали ще подкрепят  кандидатурата на ГЕРБ. 

Без официално становище е партията и  по отношение  личността на бъдещия еврокомисар на страната. Хлебаров не даде конкретен отговор  кое от засега известни публично  имена на потенциални кандидати ще подкрепят  от Атака, но бе категоричен, че това няма да са нито Надежда Михайлова, нито Миглена Кунева.

Многото въпроси, касаещи професионалната компетентност на министърката на външните работи и бивш евродепутат Румяна Желева издразниха леко Хлебаров  и повечето представители на ръководството на Атака в Казанлък. Имаме принципна позиция за подкрепа на партия ГЕРБ и тя  не се базира на пазарлъци, заяви народният представител.