Асфалтират над 40 казанлъшки улици
Асфалтират над 40 казанлъшки улици / DarikNews.bg

Асфалтирането на 44 улици в община Казанлък е заложено в инвестиционната програма, а предвидените за това средства са около 2 млн. лева. След успешно проведената обществена поръчка са избрани изпълнители за 42 позиции. За два от обектите ще има директно възлагане. Договорите са сключени, готови са и графиците, информира кметът Галина Стоянова.

„Габровската фирма ДИМАС АД има ангажимент към 22 обекта на стойност 781 043 лева, а срокът за изпълнение е 70 дни. Другият изпълнител е обединението Пи Ес Ай-Ес Би Ес от Стара Загора, което ще асфалтира 18 улици за 776 8819 лева. По график това трябва да стане за седем седмици. Две фирми ще изпълняват по една позиция".

Общата стойност на дейностите по асфалтиране и преасфалтиране на улиците в града и селата е 1 592 837 лева. Дъгата на западния обходен път на Казанлък ще бъде цялостно асфалтирана с гласуваните от Общинския съвет 205 хил. лева, предстои провеждането на обществена поръчка и избор на изпълнител. 175 хил. лева са предвидени за рехабилитация на четвъртокласната пътна мрежа."Общината ще осъществява строг контрол на дейностите и се надяваме, че гражданите ще понесат евентуалните неудобства, ще проявят търпение при извършването на уличните ремонти. Ефектът от работата на фирмите ще бъде за тяхно добро", обясни кметът. С решение на Общинския съвет асфалтирането ще се извършва с банков заем, който ще се изплаща 5 години.

Галина Стоянова изрази увереност, че и догодина рехабилитацията на улиците в общината ще продължи, а за около две години един от най-сериозните местни проблеми-инфраструктурният, ще бъде разрешен.