Арсенал- 100% в чужбина
Арсенал- 100% в чужбина / netinfo

 

„Световната икономическа криза засега е извън порталите на „Арсенал". Това каза в привествието си към работниците и служителите  на казанлъшката оръжейница „Арсенал"  инженер Николай Ибушев, изпълнителен директор на дружеството. Повод за думите му стана  честването на 131-вата годишина от създаването на оръжейна промишленост в България. По традиция на десети октомври арсеналци празнуват с различни прояви: ден на открити врати, посещения на местния музей, демонстрация на нови производства, концертни изяви.

Според Ибушев, една от причините кризата да не се усеща в предприятието, което той ръководи, е добрият мениджърски екип,  новите разработки,  съхранението на интелектуалния потенциал и високо технологичното ниво, на което  се работи в оръжейницата.

Като доказателство  Ибушев посочи и факта, че от началото на годината до момента 100% от реализацията на специалната продукция на „Арсенал" е за  чужбина.

В момента 6 хиляди човека от Казанлък и района  работят в различните производства на „Арсенал".  С  числеността си на заетост дружеството е  най- големият в момента машиностроителен комплекс в страната.