/ община Стара Загора
Музиката на Бродуей и Холивуд завладява Стара Загора с уникален концерт на Армейския оркестър на САЩ в Европа.
 
Музикалното събитие е с вход свободен и ще се състои на 1 септември, от 20 часа на Античен форум „Августа Траяна“. Участие в него ще вземе  и Военният духов оркестър при Втора тунджанска механизирана бригада.
 
Оркестърът на въоръжените сили на САЩ в Европа е сформиран през 1940 година, със седалище в Зембах, Германия. Формированието е най–голямото извън пределите на Съединените американски щати и е основен армейски музикален посланик в Европа. Войници от всички армейски формирования преминават специална селекция, за да представят Америка посредством музиката. Универсален и популярен, ансамбълът изнася над двеста представления на година по цял свят.

Романтично настроение през юли в Стара Загора

Репертоарът им е разнообразен и богат, обединяващ наследството на американската и европейската музика от различни периоди и стилове. Включва най–доброто от американската музикална сцена на Бродуей и екрана на Холивуд, мелодиката на диксиленда на Ню Орлийнс и биг бенд джаза, както и традиционни произведения за духов оркестър, маршове и забележителни инструментални соло творби.
 
Поздравителният концерт към жителите и гостите на Стара Загора се осъществява с любезното съдействие на Посолството на САЩ в България.
 
община Стара Загора