АПИ: Всичко е законно
АПИ: Всичко е законно / DarikNews.bg, Гергана Пейчева

По повод появилата се в публичното пространство информация за „блокиране" строителството на ЛОТ 2 на АМ „Тракия", от Агенция „Пътна инфраструктура" заявяват, че подготовката на проектирането, строителството и откриване на строителните площадки на отделните ЛОТ-ове на аутобана са в съответствие с всички законоустановени норми и задължителни процедури.
От пътната агенция информират още, че ще продължат политиката си на законност, прозрачност и публичност в своята работа.

Както вече ви информирахме, трасето на новостроящата се отсечка от автоматистрала „Тракия" минава през три имота от землището на село Загоре, които обаче не са вписани преди 15 години върху картата на възстановената собственост. Въпреки, че собствениците на имоти, върху които са построени птицеферми, притежават необходимите документи, има заповед за събарянето на постройките. На 6 август са издадени две заповеди на областния управител, с които имотите се изземват.

Първата копка на участъка беше направена в началото на месец май от премиера Бойко Борисов и министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. Това е първата от трите отсечки от автомагистрала „Тракия", за които в началото на тази година МРРБ обяви търг за изпълнител. Дължината на ЛОТ 2 е 32 км. и се изгражда от консорциум „Магистрала Трейс".