Апелативният съд потвърди отстраняването на кмета на община Павел баня
Апелативният съд потвърди отстраняването на кмета на община Павел баня / netinfo

Заместник-кметът на Павел баня Йорданка Енева е временно изпълняващият длъжността кмет на Павел баня, след като по-рано днес, в насрочено за 10 часа дело на Апелативния съд в Пловдив, бе потвърдено решението на Окръжния съд в Стара Загора за отстраняването от длъжността на избрания кмет Станимир Радевски.

Решението на Съда в Стара Загора бе от 18-ти февруари и в 3 дневен срок Радевски обжалва. Потвърденото днес от АС в Пловдив решение на Окръжния съд , на практика вади от местната власт Радевски, който е кмет на общината 3-ти мандат.
Решението на Апелативния съд не подлежи на обжалване.


Радевски беше арестуван на 8 февруари от служителите на Регионалния сектор "Борба с организираната престъпност" - заради длъжностно престъпление, заедно с наемателя на плажа в Павел баня - Теньо Паунов, който е съпруг на заместник кмета на общината Милена Паунова.


3 дни по-късно Радевски и Паунов бяха освободени срещу парична гаранция от 10 хиляди лева. Пред медиите и двамата показаха по-късно документи и твърдяха, че не са виновни и не са ощетили общината.
Според спецполицаите обаче сделката, заради която Паунов и Радевски бяха арестувани, е ощетила Община Павел баня с 800 000 лева.