Александър Иванов представя „Тайланд, какъвто го видях
Александър Иванов представя „Тайланд, какъвто го видях / Община Казанлък

Фотограф-художникът Александър Иванов представя тази вечер изложбата си „Тайланд, какъвто го видях" в залата на ул. „Искра" 4 в Казанлък. 40 черно-бели и 10 цветни фотоса, направени във времето от 1 до 13 април 2012 г., разказват за тази екзотична страна.

Събитието ще бъде уважено от кмета на община Казанлък Галина Стоянова. Специално за откриването на изложбата в града на розите пристига почетният консул на Кралство Тайланд в София Виктор Меламед.

Александър Иванов е известен със снимките си, правени от птичи поглед, но в тази изложба няма кадър от въздуха.

Творецът е един от основателите на творческата група фотографи „Казанлък 85", подреждал е редица изложби, като първата самостоятелна негова изложба е през 1978 г. Носител е на престижни награди, като две първи награди - в разделите "Животни" и "Фотоесе" в конкурс на National Geographic - България през 2007 г., първа награда в раздел "Художествена фотография" в националния конкурс на CANON "Снимка на годината" 1996 г; първа награда в националния конкурс "Земя за всички". Носител е на отличието Фотограф на годината в конкурса на списание "Българско фото" през 1987 г. Негови са уникалните изложби и издадените цветни албуми „България от птичи поглед" със снимки, направени от делтапланер във всеки сезон от годината. Тези фотоси на казанлъшкия майстор на обектива популяризираха България и Казанлък далеч зад границите на страната ни.