Актьорите работят не заради нещо, а въпреки всичко
Актьорите работят не заради нещо, а въпреки всичко / DarikNews.bg, Николина Пенчева

За първите шест месеца на годината приходите на Драматичен театър "Гео Милев" са 54 хиляди лева при общ годишен план 63 хиляди. Финансовият план обаче е почти удвоен и до края на годината приходите трябва да нарастнат до около 91 хиляди лева, каза директорът Ивелин Керанов.

Театърът ще работи в намален състав. Освободени са трима души от администрацията и техническия персонал. Няма уволнени актьори, но до края на годината всеки един от тях ще ползва 10-15 дни неплатен отпуск, коментира Ивелин Керанов. Той допълни, че заплатите са изключително важни, но актьорите работят, за да доставят удоволствие на публиката. Те работят не заради нещо, а въпреки всичко.

Новият сезон на Драматичен театър "Гео Милев" ще стартира на 30 септември с пиесата "Смъртта на търговския пътник". Режисьор е Иван Ковачев, а сценографията е на Елена Иванова. "Избрахме пиесата, заради нейната актуалност. На път сме да направим нещо интересно и актуално, в което голяма част от зрителите ще разпознаят себе си", коментира директорът на театъра Ивелин Керанов.

Редовите представления започват на 20 септември с "Принцесата и свинарят" - благотворително представление за децата от старозагорските домове и 12-то ОУ.
Ивелин Керанов е категоричен, че до Нова годна цената на билетите няма да бъде увеличена.

Старозагорският театър има покана за участие от българските общности в Чикаго, Детройт и Атланта. "Поканата все още не е финализирана, чакаме всеки момент нещата да се изяснят", допълни Ивелин Керанов.