регионален министър
регионален министър / netinfo
Предвижда се актуализация на проекта за разширението на връзката между Стара Загора и автомагистрала „Тракия“, посочи в Стара Загора регионалният министър Петя Аврамова. Тя припомни, че проектът е 12-годишен, има проведена отчуждителна процедура и изготвен технически проект. „Предвиждаме актуализация на проекта и пътят да бъде разширен, за да поеме целия поток от автомобили към автомагистрала „Тракия“.

Целта в новия програмен период ще бъде развитието на регионите и икономическия им растеж. За това ще настояваме в започващите консултации, поясни още  министър Аврамова. Като пример тя посочи проект  на общините Сливен и Ямбол, който е за разширение на пътя между двете области. Там ще бъде  изградена икономическа зона, което ще доведе до растеж в икономиката на целия район.

По думите на министър Аврамова  към момента ОП „Региони в растеж“  е една от програмите, в която има най-голям процент на договаряне и почти 100% изпълнение. Средствата по програмата, предвидени за Старозагорска област са 75 млн лева, а община Стара Загора изпълнява няколко амбициозни проекта реконструираният мост над жп линията, централната градска част и парк „Аязмото“.

Министър Петя Аврамова е в Стара Загора за участие в граждански диалог за регионалното развитие.