Ако има вина, ще има и смени
Ако има вина, ще има и смени / netinfo

Два милиона лева задължения е натрупала Казанлъшката болница за година и половина. Това става ясно от отчета на управителя на болницата д-р Христо Христов, внесен за дебат в комисиите на Общинския съвет. 3.2 млн. лева са общите задължения на болницата към края на месец септември. От тях над 1.7 млн. лв са просрочените задължения към различни 21 доставчика.

Финансовият анализ на здравното заведение показва, че 28 лева не достигат за лечението на един преминал болен.

Предложените мерки за излизане от финансовата криза на болницата от кмета и Стабилизационна програма на управителя й са неработещи, е общото твърдение на Председателския съвет на местния парламент. Тези мерки не дават ясен отговор на въпроса дали ако сега се дофинансира единствената общинска болница на територията на петте общини, то няма да спре да трупа дългове. 

Предложението на управителя д-р Христов ежемесечно след дофинансиране болницата да покрива 124 000 лева от старите си и просрочени задължения от близо три милиона не е достатъчно, твърдят местин съветници.

До 31-ви октомври е даден нов срок на кмет и болничен управител да внесат конкретни мерки за бързо финансовото укрепване на болницата. Ако се установи, че болницата е управлявана лошо в тези години, ще се стигне до смяна на ръководство, заяви председателят на Общиниския съвет на Казанлък.