Административният съд отмени заповед на областния управител
Административният съд отмени заповед на областния управител / DarikNews.bg/архив

Административен съд - Стара Загора отмени изцяло като незаконосъобразна, заповед на областния управител Йордан Николов, информира за Дарик адвокат Александър Желязков.

Според документа от 30 август миналата година бе иззет принудително, без заплащане на обезщетение, частен недвижим имот, попадащ в строителния участък по трасето на АМ „Тракия" в село Загоре.Случаят придоби широка обществена и медийна известност. Паянтовите сгради, бивши птицеферми, които пречеха на изграждането на трасе от автомагистрала „Тракия" край село Загоре, бяха съборени на 4 септември 2010 година. „Ако собствениците са си плащали данъците и го докажат с документи в съда, те могат да бъдат обезщетени подобаващо. Самият строеж на АМ "Тракия" продължава", коментира тогава областният управител Йордан Николов.

Административният съд отмени заповед на областния управител
netinfo

Административният съд приема в съдебното решение, че жалбоподателите Божанка и Петко Петкови от село Загоре, са законни собственици на иззетия имот, като областният управител, след като е бил своевременно информиран за това, не е имал правото да издаде заповед за изземване на имота, преди да оспори успешно по съдебен ред правото им на собственост, обясни адвокат Желязков.