АБВ утвърждава днес проф. Станков за водач на листата в Стара Загора
АБВ утвърждава днес проф. Станков за водач на листата в Стара Загора / Дарик - Благоевград, Добряна Христова , архив

Ректорът на Тракийският университет проф. Иван Станков по всяка вероятност ще бъде водач на листата на политическа партия АБВ в Стара Загора за предстоящите парламентарни избори. Предложението за това бе направено на заседание на Националния съвет на партията в началото на седмицата. Окончателното решение ще бъде взето днес, а утре водачите на листи ще бъдат официално представени.

„Последната дума ще има Коалиционния съвет, който се събира на заседание днес в София. След неговото приключване ще има точен отговор на въпроса дали проф. Станков ще бъде под №1 в листата в Стара Загора", обясни пред Дарик общинският председател на АБВ в Стара Загора Илия Златев.

Той бе категоричен, че не се притеснява от факта, че в началото на тази седмица името на проф. Станков се появи в списъка с номинации за народни представители на общинската структура на БСП в Стара Загора.

Предложенията бяха утвърдени от общинската конференция, която се проведе на 9 август и оповестени от новия общински председател Валентина Бонева. Проф. Станков дори бе сред петимата, събрали най-много гласове.

„Проф. Станков е депозирал заявление за напускане на партията. Освен това е попълнил декларация, с която се отказва от участие в тези номинации", допълни Илия Златев.