АБВ без свой кандидат за кмет
АБВ без свой кандидат за кмет / DarikNews.bg, архив

По всяка вероятност АБВ няма да издигне свой кандидат за кмет на Стара Загора на предстоящите местни избори. Окончателното становище на общинския съвет на партията обаче ще стане известно в средата на месец юни.

„Решението ни показва реална преценка на съотношението на силите и евентуалните кандидати за кметове от други партии и по-специално заявката на успешния кмет Живко Тодоров. Това е и честно отношение към избирателите ни, а не политическо отстъпление. Нека членовете и симпатизантите ни гласуват по съвест", коментира пред Дарик местният лидер на АБВ Илия Златев. Той бе категоричен, че партньорство или коалиция между партията му и БСП в Стара Загора е абсолютно невъзможно заради тежките вътрешни процеси, които вървят в столетницата.

Усилията на хората на Първанов в Стара Загора ще бъдат насочени към формиране на силна и професионална пълна листа за Общинския съвет. АБВ обаче няма да се яви самостоятелно и затова в момента вървят разговори с различни партии и граждански организации за бъдеща предизборна коалиция, посочи Илия Златев, но не пожела да назове имената на евентуалните партньори на партията. Обединението ще бъде около реални принципни политики, които засягат местната власт и гражданското общество в Стара Загора.

С кого ще се коалира АБВ ще стане ясно в края на юни.