92-ма самоосигуряващи се без декларации в НАП
92-ма самоосигуряващи се без декларации в НАП / DarikNews.bg, архив

92 самоосигуряващи се лица от Стара Загора все още не са подали осигурителни декларации образец 1 и образец 6, съобщиха от офиса на НАП в Стара Загора. За Казанлък техният брой е 25.

От приходната агенция напомнят, че месечните осигуровки-здравни и социални, се внасят до 25 число на месеца, следващ месеца, за който се отнасят и се плащат задължително по ЕГН на лицата, а не по Булстат.

От офиса на НАП уточниха още, че неподаването на декларациите в срок влияе на състоянието на данъчно осигурителната сметка на лицата и същите ще получат писмена покана да подадат липсващите декларации в седем дневен срок от получаването й.

След получаване на писмото от НАП лицата трябва да се обърнат към съответния служител посочен в него, и да отстранят допуснатите грешки, така че задълженията им да бъдат обвързани с направените плащания и да се внесе относителен порядък в данъчно-осигурителната им сметка (ДОС).

Инспекторите от Офиса на НАП в Стара Загора са анализирали състоянието на единната сметка на всеки клиент поотделно и са на разположение да окажат необходимото съдействие и помощ.

Повече информация по темата може да бъде получена на телефон: 0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна или на място в Офисите ни в Стара Загора и Казанлък.