кампания
кампания / netinfo
9 хиляди лева бяха събрани  по време на благотворителна  кампания, организарана от „Инър Уийл“ клуб Казанлък. Кампанията е под мотото: „Дари живот! Помогни да затупти детско сърце!“ и се проведе за трета поредна година, а идеята за нея е на гинеколожката от Казанлък д-р Мария Георгиева, която е член на дамския клуб в Казанлък. Целта на кампанията е осигуряване на средства за втори шанс на млади двойки от Казанлък и района да станат родители, подпомагайки общинския фонд „Ин витро“.

В тазгодишната благоворителна вечеря участие взеха и представители на дамските клубове от Стара Загора и Ямбол, които подкрепиха кампанията на „Инър Уийл“  клуб Казанлък. Кампанията бе лично подкрепена и от президента на Инър Уийл Свищов Елена Йорданова.Рамо на усилията дадоха и членовете на местния Ротари клуб.С  принос в кампанията бяха и художникът Росен Дончев,  чиято картина се продаде на търг за 400 лева. 450 лева  бяха  платени за откупуването на картина, предоставена от бизнес дамата Радиан Георгиева. Толкова средства бяха дарени и за 3 бутилки бутиково вино.Средства се набираха и от благотворителна томбола и еднолични дарения от участници в благотворителната вечеря. Крупна сума за каузата дари и семейство Качан.

Нели Колева, председател на казанлъшкия клуб на  „Инър Уийл“  благодари на всички, повярвали и подкрепяли каузата досега и изрази  надежда усилята им да доведат  до раждането на още повече деца."Проблемът със стерилитета на младите двойки  е сериозен и не се осъзнава навреме“, сподели д-р Мария Георгиева, по чиято инициатива се провеждат благотворителните кампании за осигуряване на средства за втори шанс за ин – витро бебе.

До момента с помощ от общинския фонд „ин витро“ и усилията на „Инър Уийл“-  клуб Казанлък в общината са родени общо 16 бебета,  в близките месеци се очаква появата и на още едно. За 6 от бебета са осигурени средства именно от кампаниите на дамския клуб в Казанлък за втори шанс за ин –витро бебе.

кампания
netinfo


Близо 15 хиляди лева са нужни на семейство, надяващо се на дете по метода „ин витро“ за първия опит. В тези суми не влизат пътуванията до специализираните клиниик, нито престоят в тях, а само медицинските манипулации и изследвания.Между 5 и 7 хиляди  лева е помощта от държавата,  която се дава на семействата с репродуктивни проблеми, до 4-тия опит. Парите се  осигуряват под формата на заплатени медицински процедури.
 
Невъзможността  да станеш по нормален начин родител е все по- често срещан проблем, за все повече двойки у нас, каза д-р Георгиева.  Като изключително тревожен тя определи  факта, че все по- често млади хора  с репродуктивни проблеми търсят помощ от  заболявания, характерни за хора на 50 и повече години. Да направим добро и да  го хвърлим в морето на „ин –витрото“ , призова присъстващите на благотворителната вечеря идеоложката на „Дари живот! Помогни да затупти едно детско сърце!“.

10 хиляди лева  гласува Общинския съвет на Казанлък за тази година , като помощ за семейства от общинския фонд „ин витро“.