64 точки на сесията
64 точки на сесията / DarikNews.bg, архив

64 са точките, които са включени в дневния ред на предстоящата сесия. Тя ще се проведе днес от 9 часа.

Сред тях е решение за възлагане изработването на ОУП на община Стара Загора. Срокът за изпълнение е половин година. „Това е важно, защото имаме 51 села и е необходимо цялата ни селищна система да получи насоки за развитие, всичко да бъде систематизирано, за да може развитието ни през следващите 20 години да се подчинява на единни критерии", обясни председателят на Общинския съвет Емил Христов.

За провеждането на предстоящата Балканиада по лека атлетика за мъже и жени се предлага да бъдат отпуснати още 100 хил. лева от резерва на общината. За първенството, което ще се състои на 27 и 28 юли, общо заделените средства стават 150 хил. лева.

На сесията съветниците ще гледат и предложение за промяна в структурата на общинска администрация както и обединяването на звена за извънучилищни дейности-Младежки дом, Народна астрономическа обсерватория и Общински детски център, от 1 юли в звено Център за наука, култура и изкуство. Досегашната дирекция „Административно обслужване" да бъде закрита и на нейно място да се обособят няколко отдела, които да са на прякото подчинение на секретаря на общината, е друга точка от дневния ред на заседанието на Общинския съвет.

На него ще бъде предложено да бъде закрита Общинската Агенция по приватизация. 19 са сделките с приходи за по-малко от 2 млн. лева, осъществени през последните четири години сочат данни. Функциите на приватизационната агенция ще се поемат от общинска администрация, а контролът ще осъществява Постоянната Комисия по стопанска политика към Общинския съвет.