42 са свободните места след 7-ми клас
42 са свободните места след 7-ми клас / Dariknews.bg, архив

Регионалният инспекторат по образованието в Стара Загора обяви резултатите от първото класиране за учениците, кандидатстващи след седми клас. Едва 42 останаха свободните места, а за тях на второ класиране ще се борят 133 ученици, които са останали извън списъците в първия етап.

Общо 60 са паралелките сформирани за кандидатстващите след седми клас. От предварително обявените 61 е закрита една - в СОУ „Христо Ботев". На първо класиране в тях са приети 1560 деца.

И тази година най-желани остават ГПЧЕ „Ромен Ролан", Математическата гимназия, Търговската гимназия и Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия. В тях всички места са заети още на първо класиране.

Онези, които не са доволни от класирането си могат да подадат заявления за участие във втория етап, но това трябва да стане в училището, в което са приети, уточниха от инспектората. За останалите записването стартира от днес и ще продължи до 1 юли. За да бъдат спазени сроковете училищата ще работят и в събота, и неделя.

Второто класиране ще бъде обявено на 4 юли, а записването ще е от 5 до 8 юли.