42-ма напуснали БСП за два месеца
42-ма напуснали БСП за два месеца / Dariknews.bg, архив

42-ма души от общинската структура на БСП в Стара Загора са подали заявления за напускане в периода от евроизборите до провеждането на партийната конференция в събота. Това обяви новият председател на ОбС на БСП в града Валентина Бонева.

"В момента членовете на партията в община Стара Загора са около 1300. Имаме и заявления и от млади хора, които искат да членуват в партията и те са подадени след като правителството подаде оставка", коментира Валентина Бонева.

Тя разкри, че все още няма представа как ще бъде преодоляно разделението в структурата в Стара Загора, но е оптимист за това заради видяното на общинската конференция.

"Не знам как ще обединя двата лагера, които се очертаха в структурата ни в последните месеци. Ще се опитам да работя с всички при ясни правила и открито. Решенията, които се вземат от колективните органи не бива да се оспорват. Партията не бива да е заложник на лични интереси", категорична бе Валентина Бонева.


Тя допълни че не се притеснява от агентурното си миналото. Преди три години комисията за досиетата разкри, че в структурите на Агенцията за социално подпомагане има 16 души, сътрудничили на Държавна сигурност.

"Нямам от какво да се срамувам", категорична бе Валентина Бонева.