4-ти неуспешен вот на недоверие за Андронов
4-ти неуспешен вот на недоверие за Андронов / netinfo

Председателят на Старозагорския общински съвет оцеля за 4-ти път на своя пост.По обед Антон Андронов прескочи поредния вот на недоверие,поискан от 36 общински съветници в подписка.

Предложението за прекратяване на правомощията на председателя фигурираше като последна точка в дневния ред на заседанието.Преди гласуването Андронов неочаквано обяви 15-минутна почивка.След паузата в залата се събраха едва 31-ин от общо 51-ин съветници.

Защитно слово за Антон Андронов от трибуната произнесе Станчо Пантов /и двамата са представители на Клуба на работодателя/.Г-н Пантов заяви,че не е запознат с подписката на своите колеги.

Всички репортери видяха с очите си подписката в ръцете на общинския съветник Живко Танев,който бе вносител на предложението за прекратяване на правомощията на Андронов.Въпреки подписката ,Пантов предложи съветниците да гласуват оттегляне на искането за оставка.То беше прието с 18 гласа “за” ,5-има “против” и 7 “въздържали се”.След гласуването Антон Андронов зае отново председателското място в залата и обяви края на заседанието на Общинския съвет.

Инициаторът на искането за оставка на председателя на Общинския съвет Живко Танев обяви,че всички в залата са участвали в "добре режисиран сценарий".Танев обвини за неуспешния вот на недоверие 15-минутната почивка,в която участниците в подписката “са преосмислили своята позиция под натиска на Андронов”.