4 предложения за Почетен гражданин
4 предложения за Почетен гражданин / netinfo

4 са предложенията за Почетен гражданин на Казанлък през тази година, които се обсъждат в Общинския съвет. Те са направени от различни организации и отделни граждани, като срокът за това бе до средата на април.
Сред обсъжданите предложения са имената на балетния педагог Алла Ангелова, на Чудомировата племенница и общественичка, активен деец на културата със значим принос за казанлъшката духовна памет Лилия Димитрова, актрисата Гълъбина Михайлова и фотограф-художникът Александър Иванов, заснел България от „птичи поглед". Сред предложеният няма представител на бизнеса или друга, различна от културата сфера. Според запознати обсъждането на имената не е минава гладко в различните комисии на Общинския съвет.
Почетен гражданин на Казанлък и вписване в Почетната книга са двете високи морални отличия, с които се удостояват граждани на общината с принос и заслуги за нейното развитие в различни сфери.
Кой ще е тазгодишният Почетен гражданин ще стане ясно на тържествена сесия на Общинския съвет в Казанлък, която ще се проведе на 6-ти юни.