30 нови длъжници без паспорти от май
30 нови длъжници без паспорти от май / netinfo

361 граждани и фирми фигурират в публичния бюлетин на некоректните клиенти към края на април в ТД на НАП Стара Загора. На 229 длъжника е наложена забрана за напускане на страната, отнети са задграничните им паспорти и разрешителните за носене на оръжие. Неплатените задължения към хазната възлизат на 277 333 294 лева.

Публичният бюлетин на длъжниците съдържа 2 списъка с имената, адресите и единните идентификационни номера по Булстат на физически и юридически лица.

Първият списък съдържа имената на физически и юридически лица, които имат неуредени публични задължения над 5000 лева, нямат имущество, върху което може да се наложи обезпечение и нямат вземания от банки и трети лица. В него фигурират 302 некоректни платци със задължения над 250 милиона лева.

Във вторият списък са включени имената на физическите и юридически лица, които не са платили в срок публичните си задължения над 5000 лeва, разполагат с имущество, върху което е наложено обезпечение, нямат разрешение от Агенцията за приходите за разсрочване или отсрочване на задълженията си и нямат парични средства и вземания от трети лица.  В него фигурират 59 длъжника, с неплатени данъци и осигуровки в размер на около17 милиона лева.

Само през месец април са изпратени 30 искания за отнемане на задграничните паспорти на лица, управители на дружества с непогасени задължения, както и разрешителните им за носене на оръжие.