25-годишен загина при катастрофа край село Ветрен
25-годишен загина при катастрофа край село Ветрен / Dariknews.bg, архив

25-годишен мъж от Горна Оряховица загина при катастрофа станала след разклона за село Ветрен, община Мъглиж. Поради движение с несъобразена с пътните условия скорост мъжът изгубил контрол над управлявания от него автомобил, навлязал в лентата за насрещно движение и се блъснал челно в движещия се в посока запад-изток автобус.

Автобусът е управляван от 53-годишен мъж от град Николаево. В следствие на удара той излязъл извън извън пътното платно в ляво по посока на движението си и паднал в крайпътна канавка. Водачът на лекия автомобил е починал на място.

Шофьорът на автобуса е с фрактура на лява бедрена кост, пострадали са още двама души, пътували в автобуса. 69-годишна жена е с фрактура на лява тазобедрена кост, 64-годишен мъж е с комоцио. Тримата са откарани и настанени за наблюдение в УМБАЛ - Стара Загора, без опасност за живота.

Водачът на автобуса е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, който е отчел 0.00 промила. Образувано е досъдебно производство по описа на РУ- Казанлък.