248 ученици твориха в 13 кръжока по проект Заедно напред
248 ученици твориха в 13 кръжока по проект Заедно напред / Пенка Чавдарова, Иванка Сотирова, Димитрина Тимофеева /отляво надясно/
248 ученици твориха в 13 кръжока по проект "Заедно напред"
54430
248 ученици твориха в 13 кръжока по проект "Заедно напред"
  • 248 ученици твориха в 13 кръжока по проект "Заедно напред"

248 ученици от Първо основно училище „Георги Бакалов" в Стара Загора и техните родители участваха в продължение на година в проекта „Заедно напред", изпълняван съвместно с Община Стара Загора. 78 от децата са от турски и ромски произход.

Заедно със своите връстници българчета те участваха в 13 кръжока, подредиха изложби, издадоха три броя на училищен вестник „Дъга", песнопойка с тракийски песни, организираха конкурси, концерти, тържества и екскурзии

Чрез дейностите по проекта се създадоха условия за преодоляване на междуетническите различия. Намаля рязко броят на отсъствията от часовете, съобщи равносметката ръководителят на проекта Пенка Чавдарова от Община Стара Загора.

С участието си в проекта учениците се научиха да творят заедно в клубове по интереси. Станаха по-толерантни и по-добри един към друг, обобщи директорът на учлището Димитрина Тимофеева. Подробности за дейностите по проекта чуйте в прикачения звуков файл.

Проектът е финансиран по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси". Продължителността му е 15 месеца, а стойността му е 143 183 лева. Ще бъде приключен и отчетен през месец септември.