/ Dariknews.bg
37 коня, 14 броя МПС-та, 39 каруци и 663 куб. метра дърва са конфискували горските от бракониери през изминалата година в региона. Приходите от разпродажбата им са близо 60 000 лева. 31 хиляди са били проверките, които са извършили служителите на РДГ-Стара Загора-проверени били складове за дървесина, обекти за добив на дървесина, МПС-та, ловци и риболовци.
 
Спипаха двама с незаконни дърва за огрев

243 са били нарушителите
, а съставените актове са 674. Издадени са 640 наказателни постановления, от които 154 са изпратени в прокуратурата,  издадени са 17 присъди. Събираемостта от издадените наказателни постановления обаче е твърде малка-едва 17%, отчита директорът на РДГ инж. Петър Заяков.
 
В навечерието на поредната Седмица на гората той информира още, че от началото на годината в Старозагорско са били залесени над 800 дка, а до края на есента се очаква да бъдат залесени още 410 дка. Поредната залесителна акция е на 30 март в парк „Борова гора”, а следващата е на 4 април в посока Дъбрава. И тази година ще се проведе инициативата Лесовъд за един ден.

Тя е на 11 април, от 10:00 часа, а РДГ отваря врати за посетители на 3 април. Инициативите са част от Седмицата на гората, която се открива на 1 април, а домакин тази година е Благоевград.