21 машини чистят на автомагистрала „Тракия”
21 машини чистят на автомагистрала „Тракия” / Dariknews.bg

90 машини чистят цялата Старозагорска област, двата старопланински прохода и Автомагистрала „Тракия". Продължаващият силен на места снеговалеж, неподготвените за зимните условия шофьори, засиленият трафик, са само част от причините, които затрудняват работата на техниката по пътищата.

Един от най-тежките участъци по магистралата е Чирпан- Стара Загора, информира директорът на Областно пътно управление Илия Златев. Трафикът е огромен, пътят се заледява бързо, тъй като температурата в момента е минус 9 градуса. От пътното управление призовават водачите да се движат разумно, да не изпреварват рисковано снегопочистващата техника, за да не се създават предпоставки за пътни инциденти. Към момента в този участък са станали 3-4 катастрофи, а малко преди пътния възел за Стара Загора кола се е забила в мантинелата. 21 са почистващите машини, които са на автомагистрала „Тракия".

Снегът продължава да вали и на двата старопланински прохода. Пътните настилки се почистват. На Шипка температурата е -13 градуса, а на Републиката-минус 9.

Всички пътища в областта са заснежени и се обработват. Видимостта е добра, движението се извършва без ограничение.

Прогнозата е, че снегът ще продължи да вали през цялата нощ.