2011-та - Европейска година на доброволчеството
2011-та - Европейска година на доброволчеството / netinfo

За един месец в списъка на чакащите потенциални доброволци на Сдружение "Самаряни" са вписани 9 човека. За тях се предвижда специализирано обучение, което да ориентира доброволците към подходящи свободни места и да осигури качество на доброволческата дейност.

119 доброволеца, без ограничение във възрастта, са се отдали на определена задача в Сдружението в рамките на 2010 година.

43-ма са участвали в кръводарителската кампания, като голяма част от тях са дарили кръв в последните 2 акции.

31 доброволци са се включили в информационна кампания на приемната грижа и са раздали 11 хиляди брошури само за един ден.

25 младежи от клуб „Зараза" са работили по програмата към Министерството на здравеопазването „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН".

14 доброволци са се включили в организирането и представянето на традиционния Великденски базар, а 6 студентки от Тракийски университет са разпространявали идеята за приемна грижа в областта.

Според проучвания 100 милиона европейци се включват в доброволческа дейност. Статистиката сочи, че всеки пети участва с доброволен труд към конкретна дейност. 2011 е обявена за европейска година на доброволчеството.