17 от 17 за баскетболния Берое
17 от 17 за баскетболния Берое / beroebasket.com

Баскетболният Берое продължи победния си ход в мъжката А група, въпреки че се затрудни доста като гост на Евроинс Черно море. Отборите се срещнаха в зала „Христо Борисов" във Варна, а старозагорци победиха с крайното 74-63. Така кръг преди края на сезона те продължават да са непобедени и имат 17 победи в актива си, а другата седмица срещу Дунав 2007 ще гонят постигането на перфектния сезон, информират от сайта beroebasket.com. Варненци пък ще завършат пети, след като нито могат да настигнат отборите от четворката, нито могат да бъдат изместени от тези по-надолу в класирането.

Баскетболистите на Берое започнаха мача много уверено и записаха серия от 9-0, като в средата на първата четвърт авансът им вече беше двуцифрен. Те продължиха със стабилните си изяви до края на десетката, когато водеха с 26-11. Комфортната преднина на отбора се запази през цялата продължителност на втората четвърт и така на почивката таблото показваше 41-29 в тяхна полза.

След силно начало на второто полувреме зелено-белите се откъсна с цели 18 точки напред и по всичко личеше, че ще вземат безпроблемна победа във Варна. Тимът на Георги Младенов продължи да води и в края на третата част, когато черноморци намалиха разликата на 13 точки за 46-59. Очевидно обаче варненци не се бяха предали и с много добра игра в началото на последните 10 минути стъписъха гостуващия отбор, стопявайки разликата само на 3 точки точно 3 минути преди края. Въпреки това след 3-ка на Миленков гостите се съживиха и набързо направиха серията 11-3 с което заслужено спечелиха победата.

Много силен мач за победителите изигра Атанас Радев, който записа дабъл дабъл от 24 точки и 10 борби. Милен Димитров пък направи уникално постижение, записвайки 20+ точки и борби - 23 точки и 22 борби. С 13 точки завърши Бойко Миленков.

След срещата Георги Младенов сподели:"Изиграхме приличен мач срещу много амбициозен противник. Мисля че доминирахме от начало до края на срещата , като изключим първите 5 минути на заключителната четвърт. Като цяло отново сами си създадохме проблем, след като се разконцентрирахме при 18 точки разлика и не вкарахме 6-7 пъти в подкошието. Въпреки това съм доволен, че когато се наложи момчетата показаха характер и взехме своето, при това не се поддадохме на провокации. След като спечелихме групата няколко кръга преди края ми е доста по-трудно да мотивирам състезателите си. Очаквам много наши привърженици да присъстват на награждаването на отбора следващата неделя, когато домакинстваме на Дунав. Ние не сме станали световни шампиони, но когато се гради нещо, началото е най-трудно и усилията трябва да се уважават. Смятам че всички в клуба, баскетболисти, треньори и ръководство се потрудихме здраво за един заслужен успех който трябва да се надгради. Аз съм вече повече от година в Стара Загора и съм убеден че и града, и Берое имат място на баскетболната карта в НБЛ."

Ръководството на Берое вече обяви вход свободен, за срещата от последния кръг в мъжката А група следващата неделя 25.03 от 17.30 часа, когато Берое посреща Дунав 2007 и ще бъде церемонията по официалното награждаване на отбора.