16 май - Ден без насилие
16 май - Ден без насилие / netinfo

"В какъв свят живееш зависи от теб" .

Под това мото ще преминат проявите на Младежкия общински съвет, посветени на 16 май - Денят без насилие

Комисията за превенция на престъпността към МОС предлага  през 2009 година общоградските инициативи против насилието да се проведат на 16 и 30 май.

Освен интернет-кампания, раздаване на флайери, конкурс за рисунка и есе "Мечтая за свят без насилие", младите хора организират кампания  „Подари усмивка за роза" срещу снимка. Снимките ще бъдат изложени на 30 май в парк "Александър Стамболийски"  от 11.00 по време на проявата "Безопасна ваканция".

В кампанията "Безопасна ваканция"  ще се проведе конкурс за рисунка на асфалт "Моята мечта за свят без насилие" и конкурс за позитивни послания върху балони, демонстрации на отряди "Млад огнеборец", МБЧК и клубове за бойни изкуства, викторина за безопасно поведение на Детска полицейска академия , изпълнения на самодейни състави и изпълнители от Общински детски център и Детски парламент.

От тази година 16 май е обявен за Ден срещу насилието в обществото със заповед на министъра на образованието и науката Даниел Вълчев.

Идеята за този ден е родена в Стара Загора преди 7 години от Младежки общински съвет се отбелязва в града ни вече няколко години. В проявите ще участва и Детски парламент-Стара Загора .