Образувано е досъдебно производство, срещу засега неизвестното лице, което е предоставило АТВ-то на момчето
16-годишното момче, загинало на 20 август в инцидент с АТВ край село Змейово, е било неправоспособно.

Откриха труп на 16-годишно момче край Змейово

Това потвърди окръжния прокурор Дичо Атанасов. Той заяви, че за въпросния модел АТВ е необходимо водачът да притежава Свидетелство за управление на МПС категория Б1, за която трябва да има навършени 17 години.
 
Инцидентът е станал около 14.00 часа вчера. Загиналото момче е управлявало АТВ-то по хълмиста местност, извън населено място, с много лоша структура. Докато изкачва един от по-сериозните наклони, АТВ-то се преобръща и затиска 16-годишния младеж.
 
Момчето е имало екипировка, потвърди главният разследващ полицай Петя Христова. “Момчето е било с екипировка, включително каска, която обаче не е била закопчана. Ако беше, момчето можеше да бъде живо и черепно-мозъчната травма да бъде предотвратена”, обясни Христова.
 
Случаен 42-годишен миновач е открил тялото на момчето. Към този етап на разследването, все още не е ясно дали са присъствали други хора, когато се е случил фаталният инцидент.
 
Не се знае на кого принадлежи АТВ-то, тъй като не е било регистрирано по надлежния ред. Предстоят разговори с близки и евентуални свидели на инцидента. Очакват се и родителите на момчето, които са били на почивка.
 
Отговорност за трагичния инцидент ще се търси административно. Образувано е досъдебно производство, срещу засега неизвестното лице, което е предоставило АТВ-то на 16-годишното момче.