16 души са наказани заради сбиването преди Берое - Ботев
16 души са наказани заради сбиването преди Берое - Ботев / sxc.hu

Заради участие в сбиването между привърженици на ПФК "Берое"- Стара Загора и ПФК "Ботев" - Пловдив Районен съд - Стара Загора наложи наказания.

16 футболни фенове са получили наказание за спортно хулиганство по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия, заради това, че на 22 август около 17.00 часа на кръстовището на ул. "Августа Траяна" и ул. „Г.С.Раковски", непосредствено преди провеждането на футболната среща между отборите на „Берое" и „Ботев", са участвали в сбиване на голям брой лица, привърженици на двата футболни клуба.

Най-сериозното наказание е задържане за 18 денонощия в териториалните структури на МВР и забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина за срок от две години. Пловдивчанинът е санкциониран по-строго, защото вече има подобно наказание за сбиване през 2008 г. отново в Стара Загора.

Друг фен ще трябва да прекара 15 денонощия в териториалните структури на МВР и да не посещава спортни мероприятия в страната и чужбина за срок от година и половина. Компания ще му прави и пловдивчанин наказан с 10 денонощия в териториалните структури на МВР и забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина за срок от година и половина.

Трима от пловдивските привърженици на „Ботев" са глобени по 800 лв. и имат забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина за срок от година и половина. Още един е с глоба от 500 лева и забрана за една година.

Един от феновете е оправдан. Това е този, който е помогнал на раненото непълнолетно момче от Асеновград.

Още един от феновете на „Берое" участвали в сбиването е наказан с глоба от 700 лв. и забрана за посещаване на спортни мероприятия за година и половина. Най-младият участник в сбиването е на 17 години и е фен на „Берое".