15 камиона се включиха в днешния протест
15 камиона се включиха в днешния протест / netinfo
Продължават протестите на старозагорските превозвачи. Тази сутрин те се движеха по маршрут – от района на квартал "Кольо Ганчев" до  Загорка, край техникумите, булевард "Славянски"  и обратно. По - голямата част от транспортните фирми са включени в протеста. Превозвачите имат споразумение с кмета професор Светлин Танчев да не изкарват повече от 15 камиона, за да не стават задръствания, тъй като маршрута е през града. Ако няма никакво развитие ще продължат с протестите до края на седмицата. Основното и най-важното им искане е свързано с цената на дизела и акциза.

“За следващия протест ще говорим с колегите от София, Варна, Бургас и ще се разберем по какъв начин да го направим. Все още е рано да кажа какво ще предприемем за другата седмица, но няма да се откажем”. Това каза за Дарик радио Станимир Халков, собственик на транспортна фирма и член на инициативния комитет.

Засега старозагорските превозвачи няма да блокират пътищата, но ако това се реши на национално ниво и те ще предприемат такива действия.