144 писмени жалби е получил общественият посредник
144 писмени жалби е получил общественият посредник / DarikNews.bg, архив

144 писмени жалби, сигнали и питания от граждани е получил общественият посредник на Стара Загора Павлина Геренова през изминалата година. 123 от тях са приключени с издадено становище, препоръка и/или отговор до жалбоподателя. Продължава работата по 21 от регистрираните случаи.

65 от регистрираните жалби и сигнали са приети лично в офиса на омбудсмана, 49 са приетите по електронен път.Единични са писмата, приети по пощата и чрез специалната пощенска кутия, разположена в Община Стара Загора. В 5 случая общественият посредник се е самосезирал.

Най-много са подадените жалби и сигнали през месеците март - 19 и февруари - 16, следват месеците януари, април и юли - по 14, май и септември - по 12, август и ноември - по 11, юни - 10, октомври - 9, а до датата 8 декември 2011 са регистрирани 5 сигнала.

Отделно от тези случаи, консултации "на момента" са дадени още в 174 случая.

В приемната на обществения посредник са приети, изслушани и консултирани 91 граждани, 65 граждани са изслушани и консултирани или им е дадена информация по телефона, 18 са били консултациите по електронен път.

Павлина Геренова ще бъде гост в следобедното предаване на Дарик Стара Загора.